Boligejer
Ejer du allerede en bolig, kan det være særlig lukrativt for dig at skifte bank.
Din bolig er ikke det samme værd igennem hele din ejerperiode. Måske er den steget i værdi siden du købte den eller siden du sidst skiftede bank.

Boligvurdering
Banker er i sagens natur meget konservative. De vil gerne være sikre på, at de har sikkerhed for de penge du har lånt til at købe boligen for, og derfor vil de fleste ikke revurdere din bolig igen - medmindre du laver et tillægslån, eller lægger dit lån om.
Og selv, hvis du skulle lave et tillægslån eller lægge om, har din nuværende bank et incitament til ikke at vurdere boligen højere end absolut nødvendig. Det modsatte gør sig gældende for en ny bank.
Banker er altid sultne efter nye kunder, og vil helt naturligt gerne kunne tilbyde dig noget, der er bedre end det du har, for at lokke dig over til dem. Et af de punkter, hvor de kan tilbyde dig noget bedre, er gennem en højere vurdering af din ejendom.
Prøv Bankr.dk for at se om du kan få en højere vurdering af din bolig ved en ny bank.

Stor forskel på hvor meget dit hus er værd
Det kan nogle gange være svært, for banker og ejendomsmæglere at vurdere en bolig korrekt. Det er ikke ualmindeligt, at der kan være flere hundredetusinde kroner i forskel på, hvor meget de forskellige banker vurderer at din bolig er værd.
Jo højere en vurdering du kan få på din bolig, jo laverer bliver din belåningsgrad, og jo mindre betaler du derfor i bidragssats.
Bankr.dk har fået flere boliger revurderet af en ny bank, og vi har set, hvordan nye vurderinger nemt kan være 500-800.000 kroner højere end den nuværende vurdering.
Her er et konkret eksempel fra den virkelige verden...
1. Huskøbet
Et parcelhus bliver købt til 3.700.000 kr. Udbetalingen er 5% og huset bliver derfor belånt 80% med realkredit (Et 1,5% realkreditlån på 2.960.000 kr), og 15% banklån (et 4,5% banklån på 555.000).
2. Revurdering
3. Bedre solvens
4. Varig besparelse
Besparelsen varer ved år efter år, så på bare to-tre år, har ejeren sparet, hvad der svarer til et nyt køkken.
(Bonus info: hvis du skulle veksle din besparelse til et nyt køkken, bliver huset ligeledes mere værd).
Prøv Bankr.dk og find en ny bank - måske du kan spare penge på en ny og højere vurdering af dit hus.

Banker konkurrerer om forskellige låneintervaller
De fleste ved, at der er stor forskel på renter og gebyrer fra bank til bank. De færreste er dog klar over, at banker konkurrerer i “intervaller”.
Grundtanken fra bankernes side er, at det er umuligt at være den billigste bank for alle. I stedet forsøger de, at markedsføre sig som billigst i forhold til en specifik kundegruppe, eller i forhold til et specifikt bankprodukt.
Eksempel 1: Andelsboliglån til unge i hovedstaden = Bank A.
Eksempel 2: Ejerboliglån til familier i provinsen = Bank B.

Lidt om realkreditlån
I forhold til realkreditlån, kan Bank A være billigst på lån i belåningsgradsintervallet 0-40%, mens Bank B er billigst på belåningsgradsintervallet 40-60% osv.
Det kan også være at Bank C er billigst på lån med afdrag, mens Bank D er billigst på afdragsfrie lån.
Hvad har banker og tankstationer til fælles?
Bankerne justerer ofte, da de er i konstant konkurrence med andre banker - på samme måde som en tankstation bliver nødt til at nedjustere prisen på diesel, hvis tankstationen lige ved siden af gør det.
Det betyder, at der for bankkunder, hele tiden skabes muligheder for at få en bedre deal et andet sted.
Det betyder også, at den bank som du valgte da du købte bolig - hvor du havde behov for afdragsfrihed og 80% realkreditbelåning - med stor sandsynlighed ikke er den bedste 10 år efter, eftersom du ikke længere har den samme belåning og behov.
Har du hus eller lejlighed, og er det mere end et år siden, du købte eller sidst lagde om, så prøv Bankr.dk og få en ny, bedre og billigere bank.